На Дніпропетровщині прокуратура виявила 21 факт порушення санітарних норм водопостачальними підприємствами

На Дніпропетровщині прокуратура виявила 21 факт порушення санітарних норм водопостачальними підприємствами

Органи прокуратури Дніпропетровської області із залученням контролюючих органів під час перевірки додержання вимог чинного законодавства підприємствами, які займаються доочищенням та реалізацією питної води для населення, склали 21 протокол про порушення санітарних правил.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.
При проведенні додаткових досліджень у питній водопровідній воді на виході у водопровідну мережу основних насосно-фільтрувальних станцій, що постачають питну воду населенню Дніпропетровська (Аульська, Кайдакська, Ломовська, Придніпровська НФС) виявлені перевищення нормативів деяких хімічних показників.
Результати перевірки свідчать про незадовільний стан охорони та використання водних ресурсів в області. На якості води негативно позначається низька ефективність роботи очисних споруд комунального господарства.
Обсяг скидання за минулий рік стічних вод, що пройшли очистку на 23 підприємствах комунального господарства, становив 356,2 млн. кубометрів. При цьому понад 74% обсягу скидання не відповідає технологічним та екологічним вимогам якості очистки. Потужність водопровідних мереж вдвічі перевищує потужність очисних споруд каналізації.
З цього приводу прокуратурою області на ім`я керівника міського комунального виробничого підприємства „Дніпроводоканал” Павла КОРЖЕНКА внесено припис про усунення порушень вимог законодавства про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, яким зобов`язано припинити видачу юридичним та фізичним особам технічних умов на скид стічних вод до усунення порушень.
За порушення санітарних норм також до адміністративної відповідальності притягнуто головного технолога обласного комунального підприємства „Аульський водовід”, головного інженера міського КП „Дніпроводоканал” та начальника Придніпровської насосно-фільтрувальної станції.
УНІАН
Идентификатор: 2840
Aquatherm Kyiv 2024