Губернатор Кіровоградщини запевняє, що область повністю забезпечена побутовим газом і підстав для його відключення немає

Губернатор Кіровоградщини запевняє, що область повністю забезпечена побутовим газом і підстав для його відключення немає

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Василь МОЦНИЙ запевнив, що на сьогодні область повністю забезпечена побутовим газом і підстав для його відключення немає.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам на брифінгу.
«Мова не йде про відключення. Свідченням цього є моя вчорашня розмова з прокурором області, який розбирався з ситуацією за дорученням генпрокурора. Перевірено і підтверджено: Кіровоградщина від газопостачання не відключалась. Як в цілому, так і по енергоносіям, підстав для цього немає», - підкреслив губернатор.
На думку В.МОЦНОГО, вчора до Кабінету міністрів надійшла неперевірена інформація.
«Мені дуже прикро щодо даної ситуації. Але обласна адміністрація вчора офіційно телеграмою повідомила Кабмін, що відключення газу в області не відбулося», - підкреслив голова Кіровоградської ОДА.
Губернатор підтвердив, що підприємства теплокомуненерго області дійсно мають заборгованість перед постачальником газу.
«Але питання стоїть про попередження, а не про відключення. Мене, як голову облдержадміністрації, обов`язково мали би про це повідомити. Відбулось попередження про відключення у зв`язку з низьким рівнем оплати за спожитий природний газ», - наголосив В.МОЦНИЙ.
За його словами, середній показник розрахунків теплопостачальних підприємств за використаний газ сьогодні по Україні складає 27%, по Кіровоградській області – 28%.
«Є проблема з розрахунками населення. На сьогодні вони становлять близько 40%, але ми сподіваємось покращити цей показник», - зазначив губернатор.
За інформацією, яку вдалось отримати від ДП «Теплоенергоцентраль» ТОВ «ВЕТ», якому 4 березня ВАТ «Кіровоградоблгаз» пообіцяло відключити поставку газу через велику заборгованість, на сьогодні опалення будинків Кіровограда не припинялось. Підприємство веде переговори про отримання лімітів газу.
Як повідомляв УНІАН, 4 березня голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Ігор ЯЩЕНКО повідомив, що третина жителів Кіровограда залишилася без тепла на невизначений термін через відключення ДП «Теплоенергоцентраль» ТОВ «ВЕТ» від системи газопостачання.
За його словами, причиною відключення стала вказівка ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» у зв`язку з низьким рівнем розрахунків теплопостачального підприємства й обмеженим лімітом природного газу.
У той же день прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО звернулася до Генеральної прокуратури України з проханням порушити кримінальну справу проти осіб, причетних до припинення поставок газу для потреб медичних установ і навчальних закладів у Кіровоградській області.
Сьогодні, 5 березня, ВАТ «Кіровоградгаз» офіційно спростувало інформацію про відключення від газопостачання соціальних закладів Кіровоградської області, “розміщену на сайті Кабінету Міністрів України 4 березня”.
УНІАН
Идентификатор: 2827
Aquatherm Kyiv 2024