У Запорізькій області більше 9 тис. людей залишилися без тепла й гарячої води через борги тепломереж за електроенергію

У Запорізькій області більше 9 тис. людей залишилися без тепла й гарячої води через борги тепломереж за електроенергію

У місті Пологи Запорізькій області більше 9 тис. людей залишилися без теплозабезпечення та гарячої води через борги тепломереж за спожиту електроенергію.
Як повідомив УНІАН заступник директора з енергозбуту ВАТ "Запоріжжяобленерго" Олександр ГРОМОВ, 26 лютого енергокомпанія була вимушена обмежити енергопостачання двох котельних міста ("Пологи-5" і "Темп-центр") за борги.
"Згідно з чинним законодавством, ВАТ "Запоріжжяобленерго”, як і будь-яка інша енергопостачальна компанія України, має право постачати електроенергію споживачеві-боржникові тільки в тому випадку, якщо такий споживач виконує графік погашення заборгованості минулих років і при цьому не має боргу по поточних платежах. Підприємства "Пологи-5" і "Темп-центр" дані умови не виконували: одне, маючи заборгованість за минулі періоди в 44 тис. грн., не тільки не проводило платежів відповідно до узгодженого графіка, але й мало 15 тис. грн. нової заборгованості, борг другого по поточних платежах взагалі досяг 48 тис. грн.", - пояснив О.ГРОМОВ.
За його словами енергокомпанія неодноразово направляла керівництву теплопостачальних підприємств попередження про те, що своїми неплатежами вони можуть позбавити людей послуг, за які збирають із них гроші, проте адекватної реакції не послідувало, що й призвело до обмеження енергопостачання.
Окрім жителів м. Пологи, заручниками неплатежів тепломереж, за даними Запорізького теруправління МНС, стали також три школи, три дитсадки й лікарня.
Поки невідомо, коли буде відновлено енергозабезпечення теплопостачальних підприємств м. Пологи: у керівництві "Пологи-5" і "Темп-центр" назвати терміни погашення боргу відмовилися.
За інформацією Головного управління МНС у Запорізькій області, підприємства "Пологи-5" і "Темп-центр" здійснюють подачу тепла та гарячої води в 125 багатоповерхових будинків, у яких проживає загалом 9 тисяч 823 людини.
УНІАН
Идентификатор: 2800
Теплоізоляція