У Полтаві 300 чоловік перекривали автомагістраль, вимагаючи відновлення електропостачання п`яти багатоповерхівок

У Полтаві 300 чоловік перекривали автомагістраль, вимагаючи відновлення електропостачання п`яти багатоповерхівок

У Полтаві близько 300 чоловік учора ввечері перекрили рух автотранспорту по вул. Маршала Бірюзова, вимагаючи відновлення подачі електроенергії до п`ятьох багатоповерхових будинків у військовому містечку.
Як передає кореспондент УНІАН, мешканці будинків обурені, що ВАТ “Полтаваобленерго” вже вдруге без попередження відключило їхні будинки від електропостачання.
“18 лютого – це був перший раз. Тоді 1,5 тис. чоловік, або 480 квартир залишилися без світла, вдруге о 4-й ранку 26 лютого відбулося повторне аналогічне відключення електроенергії, тому мешканці вирішили застосувати радикальні заходи”, - заявив один із протестуючих.
За його словами, зараз 5 будинків, що мають 15 тис. грн. заборгованості за електроенергію перед “Полтаваобленерго”, знаходяться на балансі приватного ЖЕКу №1 Полтави.
За твердженням мешканців, вони своєчасно розраховуються через ЖЕК за всі комунальні послуги, і у разі повторного відключення перекриють залізничну магістраль “Київ-Харків”.
Як повідомив заступник голови Київського райвиконкому Полтави Микола ЧМЕЛЬ, проблема у мешканців 5 п`ятиповерхових будинків виникла через застаріле устаткування, оскільки покази лічильників електроенергії не відповідають дійсності. “Там лічильники 1948-1950 років випуску, мотають електроенергію як хочуть” - сказав М.ЧМЕЛЬ.
Він бачить вихід із ситуації в погашенні заборгованості в 15 тис. грн. з міського бюджету.
Вчора ввечері після переговорів першого заступника мера Полтави Валентина ГЕРАСИМЕНКА з керівництвом ВАТ “Полтаваобленерго” подача електроенергії була відновлена.
УНІАН
Идентификатор: 2797
Aquatherm Kyiv 2024