Дніпропетровська міськрада створила тимчасову контрольну комісію з вивчення ситуації на підприємстві “Дніпроводоканал”

Дніпропетровська міськрада створила тимчасову контрольну комісію з вивчення ситуації на підприємстві “Дніпроводоканал”

Дніпропетровська міськрада сьогодні на позачерговій сесії створила тимчасову контрольну депутатську комісію для вивчення ситуації на комунальному підприємстві “Дніпроводоканал” – природному монополісті з послуг водопостачання та водовідведення в обласному центрі.
Як передає кореспондент УНІАН, під час сесії стало відомо, що Господарський суд Дніпропетровської області ще 17 січня 2008 р. ухвалив рішення про визнання за КП “Дніпроводоканал” боргу перед ліквідованим Дніпропетровською обласною радою у 2006 р. обласним комунальним підприємством “Облводоканал” в сумі 243 млн. грн.
Своїм рішенням Дніпропетровська міськрада заборонила посадовим особам КП “Дніпроводоканал” підписувати будь-які документи щодо визнання боргу у тому числі мирових угод до висновків тимчасової контрольної комісії та ухвалення окремого рішення.
Як стало відомо УНІАН, КП “Дніпроводоканал” подав касаційну скаргу до Вищого господарського суду України на скасування ухвали Господарського суду Дніпропетровської визнання боргу в сумі 243 млн. грн.
Разом з тим, “Дніпроводоканал” наразі за графіком погашає заборгованість за спожиту електроенергію перед компанією “Дніпрообленерго”.
Як повідомлялося, минулого тижня “Дніпрообленерго” обмежила електропостачання “Дніпроводокананалу” на 50%, через що 250 тис. жителів Дніпропетровська та Новомосковська на дві доби залишилися без питної води.
УНІАН
Идентификатор: 2793
Aquatherm Kyiv 2024