Дніпропетровський Апеляційний суд повернув у комунальну власність кіровоградський водоканал

Дніпропетровський Апеляційний суд повернув у комунальну власність кіровоградський водоканал

Після двох років перебування в оренді рішенням Дніпропетровського Апеляційного суду водопостачальне підприємство Кіровограда повернуто у комунальну власність громади.
Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Кіровоградського міськвиконкому, днями міський голова Володимир ПУЗАКОВ зустрівся з керівництвом ТОВ «Водне господарство» з приводу розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу водоканалу.
Наразі сформована спеціальна комісія, яка упродовж 30 днів з моменту видачі наказу Кіровоградським обласним господарським судом має провести повну інвентаризацію на підприємстві та підготувати необхідні документи.
В.ПУЗАКОВ наголосив на необхідності забезпечення безперебійного водопостачання в Кіровограді паралельно з процесом повернення майна водоканалу до комунальної власності.
Працівників водопостачального підприємства В.ПУЗАКОВ запевнив, що за всіма будуть збережені робочі місця та забезпечені соціальні гарантії: виплата заробітної плати, допомоги, дотримання графіка відпусток.
Рішення про передачу майна кіровоградського водоканалу в довгострокову оренду ТОВ «Водне господарство» було прийнято депутатами міськради навесні 2006 року. Тоді головним аргументом прозвучало те, що органам місцевого самоврядування не вистачає коштів забезпечити безперебійне та належне водопостачання жителям міста, а також ремонт і модернізацію водопровідних мереж. Покращити ситуацію орендарям не вдалось і вони наполягали на збільшенні тарифу для населення.
Як повідомляв УНІАН, у січні цього року міська влада попереджала про можливість виникнення в Кіровограді надзвичайної ситуації через масові пориви водопровідної мережі. Директор ТОВ «Водне господарство» Андрій КАРАУШ доводив, що затверджені тарифи покривають трохи більше 50% собівартості надання послуг водопостачання та водовідведення і призводять до значних фінансових збитків на підприємстві.
З 15 січня 2008 року вартість покупної дніпровської води для ТОВ «Водне господарство» збільшилась до 0,95 грн. за м. кубічний. Таким чином, за останні два роки зростання вартості води відбулось на 80%, тоді як тарифи для населення залишились незмінними.
УНІАН
Идентификатор: 2785
Теплоізоляція