Черновецький доручив керівництву районів Києва привести орендні ставки за користування комунальним майном до ринкового рівня

Черновецький доручив керівництву районів Києва привести орендні ставки за користування комунальним майном до ринкового рівня

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ дав доручення райдержадміністраціям столиці переглянути питання оренди нерухомого майна, що перебуває у комунальній власності міста, і довести ціни на оренду до ринкового рівня.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За його словами, існуючі ціни на оренду комунальної нерухомості надто занижені та не відповідають ринковим. Перегляд договорів оренди нерухомого майна дасть можливість ефективно використовувати об’єкти комунальної власності та значно збільшити надходження до бюджету, що необхідно для виконання амбітної програми соціально-економічного розвитку міста.
У КМДА повідомили, що на виконання доручення мера декілька районів столиці уже розглянули відповідне питання. Зокрема, у Солом’янському районі орендна ставка у січні 2007 р. становила 19,06 грн./кв. м, а на кінець 2007 року сягала уже 33,74 грн. Протягом січня 2008 р. вона зросла до 38,5 грн., а до кінця року її планується збільшити до 52 грн. Печерський район у червні 2007 р. затвердив порядок перегляду орендних ставок за користування майном, що перебуває у комунальній власності територіальної громади. Розміри ставок орендної плати підвищені в 1,5-2 рази, тобто приведені до індикативних цін, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2006 р. №1846.
У цьому районі при перегляді договорів оренди діючі орендні ставки доводяться до індикативних шляхом застосування до них підвищуючих коефіцієнтів. У разі, коли індикативні ставки нижчі за діючі у районі, їхній перегляд у бік зменшення не проводиться.
Якщо орендар не погоджується на нові умови оренди (в частині розміру орендних ставок), то відповідно до статті 17 Закону України „Про оренду державного та комунального майна” такий орендар втрачає пріоритетне право на продовження договірних відносин з орендодавцем і договірні відносини з ним можуть бути розірвані, зазначають в столичній міськдержадміністрації.
УНІАН
Идентификатор: 2782
Aquatherm Kyiv 2024