У Запоріжжі подача тепла населенню продовжується за рахунок несанкціонованого відбору газу тепловиками - Запоріжгаз

У Запоріжжі подача тепла населенню продовжується за рахунок несанкціонованого відбору газу тепловиками - Запоріжгаз

Подача гарячої води й тепла в Запоріжжі з 9.00 15 лютого здійснюється Концерном "Міські теплові мережі" (МТМ) за рахунок несанкціонованого відбору газу понад виділені ліміти.
Про це повідомили УНІАН у керівництві ВАТ "Запоріжгаз".
"На другу декаду лютого Концерн одержав ліміт у 7 млн. кубометрів газу, а де-факто споживає газ на рівні 21-22 млн. кубометрів", – йдеться в повідомленні компанії.
При цьому в керівництві ВАТ "Запоріжгаз" підтвердили інформацію про скорочення ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" обсягів поставок газу для Запоріжжя з 14 лютого.
"У ситуації, що склалася, якщо в найближчі години не будуть досягнуті домовленості міста з НАК, ВАТ "Запоріжгаз" вимушений у примусовому порядку обмежити подачу газу на котельні МТМ", – заявляє керівництво "Запоріжгазу".
У ВАТ зазначають, що від цього постраждають "підприємства міста, які через відбір МТМ газу не одержать необхідні для виробництва й сплачені обсяги". Також зниження тиску в мережах може призвести до відсутності газу в будинках городян, які проживають у віддалених районах Запоріжжя.
Раніше в прес-службі Запорізької мерії УНІАН повідомили, що на ім`я гендиректора Запорізького Концерну "Міські теплові мережі" – підприємства-монополіста, що забезпечує подачу тепла й гарячої води в місті, прийшла телеграма від НАК "Нафтогаз України" з попередженням про обмеження газозабезпечення МТМ із 9.00 15 лютого.
Відповідно до даного повідомлення, подачу газу Концерну повинні обмежити до обсягів, що становлять 25% від потреби.
УНІАН
Идентификатор: 2768
Aquatherm Kyiv 2024