20 лютого у Харкові можуть відключити гарячу воду

20 лютого у Харкові можуть відключити гарячу воду

З 20 лютого Харків може залишитися без гарячої води.
Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це заявив заступник голови ОДА Олег ШАПОВАЛОВ на обласній селекторній нараді.
Він зазначив, що в ОДА надійшло розпорядження Президента України Віктора ЮЩЕНКА про необхідність ліквідувати борги за газ до 1 березня. У зв’язку з цим облдержадміністрація поставила усім боржникам жорстку вимогу – розрахуватися за паливо. Заступник голови ОДА попередив, що усім, хто не сплатить борг, відключатимуть газопостачання.
На Харківщині заборгованість за паливо мають усі райони області й місто Харків, госпрозрахункові підприємства, підприємства місцевих бюджетів, підприємці і населення.
Найбільше заборгували комунальні підприємства, серед них, зокрема, деякі підрозділи КП «Вода» і КП «Харківські теплові мережі». В ОДА зазначають, що ці підприємства вже з 18 лютого можуть залишитися без газу.
Представники ХТМ стверджують, що навіть якщо населення стовідсотково розрахується за послуги до 1 березня, у «Харківських теплових мереж» не вистачить коштів погасити борг. За словами директора підприємства Сергія АНДРЄЄВА, тепломережі зазнають збитків через недосконалі умови формування тарифів і відсутність договорів з організацією-газопостачальником.
За словами О.ШАПОВАЛОВА, керівництво області спробує домовитися з урядом про збереження лімітів газу для цих підприємств, якщо ж ситуацію змінити не вдасться, то вже 20 лютого Харків залишиться без гарячої води.
Також О.ШАПОВАЛОВ зазначив, що контролюватиме ситуацію зі сплатою боргу за газ голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ. Вже наступного тижня він планує провести нараду, щоб перевірити, як виконуються вказівки Президента щодо розрахунків за паливо.
УНІАН
Идентификатор: 2766
Aquatherm Kyiv 2024