У Севастополі через дефіцит газу не працюють 7 котелень, припинено подачу тепла в 360 багатоквартирних будинків

У Севастополі через дефіцит газу не працюють 7 котелень, припинено подачу тепла в 360 багатоквартирних будинків

У Севастополі через дефіцит газу зупинено роботу 7-ми котелень і припинено подачу тепла в 360 багатоквартирних будинків.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Севастопольської міської державної адміністрації Володимир ХІБУЧЕНКО.
„З 1 лютого Севастополю різко зменшили ліміт газу для забезпечення котельних - до 30% від потреби”, - сказав він. За його словами, на сьогодні ліміт газу для ДКП „Севтеплоенерго” складає лише 330 тис. куб. метрів на добу.
„Подібної кількості газу ще могло вистачити при температурі плюс 6-8 градусів, і це було не настільки трагічно, як сьогодні. Останні ж два дні, коли температура наблизилася до нульової позначки, тільки „Севтеплоенерго”, не враховуючи подачу гарячої води (кілька місяців гаряча вода у житловий сектор Севастополя не подається - УНІАН), повинно мати ліміт газу у розмірі не менше 1 млн. куб. м”. Саме тому припинено роботу котелень.
У свою чергу, заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Ігор ЛОКТІОНОВ повідомив, що представники ДК „Газ України” заявили, що компанія не має достатніх об`ємів природного газу. “Тобто вони сьогодні фізично не можуть нам дати ні жодних документів, ні підписати договорів”, - сказав він.
І.ЛОКТІОНОВ додав, що „Севастополь - єдиний регіон в Україні, який не має заборгованості за 2007 рік, і ми вправі були розраховувати на нормальні взаємовідносини і з ДК „Газ України”, і НАК „Нафтогаз України”. Тим не менше, зауважив він, місто стало заручником цієї ситуації, яка сьогодні загалом є в Україні.
За словами І.ЛОКТІОНОВА, у Севастополі „є на рахунках кошти, які були виділені міськрадою у вигляді дотацій комунальним підприємствам, але без договорів казначейство не проводить платежі, і сьогодні, маючи фінансовий ресурс, ми навіть не можемо оплатити газ, який спожили ще в січні”.
УНІАН
Идентификатор: 2760
Aquatherm Kyiv 2024