У Тернополі з 1 лютого зросли тарифи на водопостачання та водовідведення для населення на 31%

У Тернополі з 1 лютого зросли тарифи на водопостачання та водовідведення для населення на 31%

У Тернополі тарифи на водопостачання та водовідведення для населення зросли на 31%, а для бюджетних організацій – на 44%.
Як повідомила УНІАН начальник планово-економічного відділу КП “Тернопільводоканал” Любомира ПЕКАР, населення тепер платитиме 3 грн. за метр кубічний замість 2,28 грн., бюджетні організації – 3,84 грн. замість 2,66 грн.
“Ріст тарифів зумовлений збільшенням мінімальної зарплати, ростом цін на електроенергію, податкових зборів. Востаннє тарифи ми змінювали у серпні 2006 року, коли для населення вода подорожчала на 30%, а для бюджетних організацій так і не змінилася”, – нагадала Л.ПЕКАР.
Вона додала, що окрім тарифів для населення та бюджетних організацій, цього разу при зміні цін на водопостачання та водовідведення запровадили окремий пільговий тариф для об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ), товариств індивідуальних забудовників (ТІЗ), комунально-житлових експлуатаційних контор (КЖЕК). Він становить 2,88 грн. за кубометр води. “Цей тариф діятиме за умови, що ОСББ, жеки, ТІЗи укладуть прямий договір з водоканалом і розраховуватимуться за показами загальнобудинкового лічильника. Люди платитимуть їм по 3 грн. за кубометр, 12 копійок цим структурам залишатиметься на власний розвиток, попередження, усунення та компенсацію внутрібудинкових втрат води”, – пояснила Л.ПЕКАР. За її словами, пільговий тариф запровадили з ініціативи голів об’єднань співвласників та тернопільської Асоціації споживачів комунальних послуг.
Л.ПЕКАР не виключає, що затверджені виконкомом тарифи можуть бути знову змінені у четвертому кварталі 2008 року. “У нові тарифи ми закладали видатки станом на грудень 2007 року. А вже знову росте мінімальна зарплата. А ще якщо відбудуться зміни в оподаткуванні… І ми не закладали інфляційних процесів. В найближчих три квартали очевидно змін не буде, але в четвертому не виключено, що ми ініціюватимемо перегляд тарифів”, – прогнозує Л.ПЕКАР.
УНІАН
Идентификатор: 2743
Aquatherm Kyiv 2024