Влада Кіровограда попереджає про можливе виникнення надзвичайної ситуації через незадовільний стан водопровідної мережі

Влада Кіровограда попереджає про можливе виникнення надзвичайної ситуації через незадовільний стан водопровідної мережі

У Кіровограді масові пориви водопровідної мережі можуть спричинити надзвичайну ситуацію.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в міськраді заявив начальник спецінспекції Віктор ІВАНОВ. За його словами, на сьогодні в місті обліковано 118 поривів, які не ліквідуються протягом декількох тижнів. Утворені на проїжджій частині доріг льодові нагромадження змушують транспорт рухатись по тротуарах і газонах.
На думку В.ІВАНОВА, ТОВ «Водне господарство», на балансі якого перебувають водопровідні мережі, не зможе реально виправити ситуацію до чергових морозів, які очікуються у лютому. Підприємство щодня власними силами ліквідує по 5 – 6 поривів.
Він також повідомив, що пропозицію терміново розглянути дане питання винесено на розгляд міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.
Керівництво ТОВ «Водне господарство» також б’є на сполох.
«Без перегляду тарифів водопостачання в Кіровограді у нормальному режимі стане неможливим», - заявив під час прес-конференції директор підприємства Андрій КАРАУШ.
За його словами, затверджені тарифи покривають трохи більше 50% собівартості надання послуг водопостачання та водовідведення і призводять до значних фінансових збитків на підприємстві. З 15 січня 2008 року вартість покупної дніпровської води для ТОВ «Водне господарство» збільшилась до 0,95 грн. за м. кубічний. Таким чином, за останні два роки зростання вартості води відбулось на 80%, тоді як тарифи для населення залишились незмінними.
Запропоновані підприємством нові економічно–обґрунтовані тарифи на послуги водопостачання складають 2,87 грн за м. куб., а на послуги водовідведення – 1,79 грн. за м. куб. Процедура введення нових тарифів проходить в даний момент обговорення в територіальній громаді як регуляторний акт.
УНІАН
Идентификатор: 2716
Aquatherm Kyiv 2024