В Івано-Франківську з 1 лютого зростуть тарифи на послуги теплопостачання та підігріву води для населення

В Івано-Франківську з 1 лютого зростуть тарифи на послуги теплопостачання та підігріву води для населення

В Івано-Франківську з 1 лютого зростуть тарифи на послуги теплопостачання та підігріву води для населення. Як повідомили УНІАН в Івано-Франківській міській раді, відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міськради.
Міськвиконком прийняв це рішення на підставі статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та висновку Державної інспекції контролю за цінами в Івано-Франківській області щодо рівня економічного обгрунтованих витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії на послуги теплопостачання та підігріву води, для забезпечення відшкодування тарифами повної вартості цих послуг, створення умов для реконструкції основних фондів та підтримання їх в належному стані, враховуючи підсумки громадського обговорення проекту.
Відповідно до рішення міськвиконкому тариф теплопостачання для населення за тарифом (плата здійснюється за показниками приладів обліку тепла щомісячно під час опалювального періоду – УНІАН) 1 Гкал становитиме 199,96 грн. Двоставковий тариф теплопостачання (абонплата здійснюється щомісячно впродовж року, а плата за спожиту енергію - щомісячно під час опалювального періоду –УНІАН) 1 Гкал становитиме з 1 лютого 106,25 грн., абонплата кв. м становитиме 1,33 грн.
Плата за підігрів води один куб. м становитиме в опалювальний період 15,94 грн., а в міжопалювальний період – 10,05 грн.
Для порівняння: у жовтні 2006 – лютий 2007 року був затверджений тариф на теплопостачання 179,83 грн. за 1 Гкал. З 1 березня 2007 року відповідно до рішення Івано-Франківського міськвиконкому жителі міста платили лише 85% від попередньо затвердженого тарифу на тепло і становив цей тариф 152 гривні за 1 Гкал. Решту 15 % ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» компенсували з міського бюджету.
Водночас іншим своїм рішенням міськвиконком тимчасово зупинив видачу жителям багатоквартирних будинків дозволів на встановлення індивідуального опалення з відключенням квартир від централізованого теплопостачання до завершення розробки та затвердження схеми теплопостачання в м.Івано-Франківську. Це рішення у міськвиконкомі пояснюють тим, що таке відключення квартир призвело до розладу режимів роботи систем опалення й збільшення втрат тепла та собівартості послуг теплопостачання.
УНІАН
Идентификатор: 2706
Aquatherm Kyiv 2024