Житомир залучить 20 млн. євро кредиту ЄБРР на реконструкцію "Житомиртеплокомуненерго" і каналізаційного господарства

Житомир залучить 20 млн. євро кредиту ЄБРР на реконструкцію "Житомиртеплокомуненерго" і каналізаційного господарства

Міськрада Житомира підписала договір про співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про залучення коштів для реконструкції "Житомиртеплокомуненерго" і управління водо-каналізаційного господарства.
Про це УНІАН повідомив начальник управління зі зв`язків із громадськістю Житомирської міськради Владимир ШУСТ.
За його словами, від Житомирської міськради договір підписали Житомирський міський голова Віра ШЕЛУДЧЕНКО, від ЄБРР - заступник начальника департаменту муніципальної інфраструктури банку Генрі РАССОЛ. Договір також підписали в.о. начальника КП "Житомирське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Віктор КОРЕЦЬ і директор ОПТМ "Житомиртеплокомуненерго" Сергій КОНДРАТЮК.
В.ШУСТ повідомив, що за умовами договору, залучення іноземних коштів планується розпочати після попереднього двомісячного аудиту цих підприємств фахівцями ЄБРР.
В.ШЕЛУДЧЕНКО у зв`язку з підписанням заявила, що "Житомир розраховує на мінімальні відсотки по кредиту".
За її словами, фінансування від ЄБРР передбачає залучення інвестицій у розмірі не менш як 10 млн. євро по кожному підприємству на термін від 13 до 15 років.
В.ШЕЛУДЧЕНКО також повідомила, що, окрім цього, в планах міської влади - розробка подібної програми фінансування і для розвитку міського електротранспорту - КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління".
УНІАН
Идентификатор: 2696
Aquatherm Kyiv 2024