92 млн. грн. з бюджету Києва виділено на компенсацію вартості теплопостачання підприємствам столиці

92 млн. грн. з бюджету Києва виділено на компенсацію вартості теплопостачання підприємствам столиці

Кошти в сумі 92 млн. 202 тис. грн. Київська міська рада виділила з бюджету Києва для проведення розрахунків АЕК «Київенерго» та «Дарницької ТЕЦ» з газопостачальними підприємствам за спожитий газ.
Як передає кореспондент УНІАН, рішення про внесення відповідних змін до бюджету Києва на поточний рік було проголосоване сьогодні на сесії Київради.
Під час доповіді з цього питання начальник Головного фінансового управління КМДА Віктор ПАДАЛКА зазначив, що 6 грудня цього року Київрада прийняла рішення, згідно з яким КМДА було доручено визначити джерела відшкодування житлово-експлуатаційним організаціям різниці між вартістю теплової енергії, відпущеної їм, та її собівартістю.
Опрацювавши питання, КМДА пропонує виділити необхідні кошти за рахунок скорочення інших видатків за окремими галузями господарства міста, зокрема, це торкнулося галузі культури, а також транспортних комунальних підприємств столичного метрополітену та «Київпастрансу». Було вишукано, за його словами, 92 млн. 202 тис. грн. таким чином.
При цьому В.ПАДАЛКА зазначив, що по підприємствах «Київпастрансу» та «Київському метрополітену» київська влада забезпечила виплату заробітних плат на поточний рік. Крім того, зазначив він, на сьогоднішній день столиця вже отримала субвенцію з Держбюджету по пільговому проїзду в комунальному пасажирському транспорті в сумі 11 млн. грн., і ці кошти також віддаються на транспортну галузь. Таким чином підприємства можуть покрити кошти, які в них зараз забираються для покриття витрат теплопостачальних організацій.
В.ПАДАЛКА також наголосив, що станом на 1 грудня невиконання бюджету Києва становить 185 млн. грн., і це треба враховувати, приймаючи сьогоднішнє рішення.
«У нас дохідна частина не виконується, і за грудень вона не буде виконана і перевиконана, щоб можна було мати джерела для спрямування на відшкодування цієї різниці», - сказав В.ПАДАЛКА.
Під час обговорення зазначеного проекту рішення про відшкодування витрат Дарницькій ТЕЦ та «Київенерго» керівник «Київпастрансу», депутат Київради Микола ЛАМБУЦЬКИЙ наголосив, що підприємство має кредитні зобов`язання і не зможе їх виконати, якщо будуть забрані кошти. Він також сказав, що розмовляв з директором «Київського метрополітену», який також не підтримує пропозицію про вилучення в них певної суми коштів.
Проти пропозиції В.ПАДАЛКИ також виступили начальник Головного управління культури Світлана ЗОРІНА та начальник Головного управління з питань сім`ї та молоді Сергій БЕРЕЗЕНКО (також депутати Київради – УНІАН). У той же час, вони сказали, що можуть погодитись на відрахування коштів за їх галузями у випадку, якщо ці кошти будуть повернуті у першому кварталі 2008 року і це буде передбачено у проекті бюджету на наступний рік.
Саме з цими зауваженнями й було прийнято рішення про виділення коштів з бюджету міста для здійснення розрахунків теплопостачальних компаній.
УНІАН
Идентификатор: 2678
Aquatherm Kyiv 2024