Заборгованість споживачів Полтавської області за природний газ становить майже 30 тис. грн.

Заборгованість споживачів Полтавської області за природний газ становить майже 30 тис. грн.

Заборгованість споживачів Полтавської області за спожитий природний газ становить 29 тис. 588 тис. грн.
Про це УНІАН повідомив начальник Головного управління промисловості і розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Тарас ТКАЧЕНКО.
За його словами, борг за спожитий газ минулих років на початок року становив 39 млн. 407,4 тис. грн. До листопада газотранспортні підприємства зменшили цю суму до 24 млн. 711,5 тис. грн.
Разом з тим, на початок листопада сума боргу за спожитий газ з урахуванням боргів минулих років склала 29 млн. 588 тис. грн. Приріст заборгованості в 2007 році склав 14 млн. 695,9 тис. грн.
За підсумками січня-жовтня цього року розрахунки за спожитий по фондах облдержадміністрації природний газ в цілому по області склали 97,8%, зокрема безпосередньо населенням сплачено 96,3% спожитого газу, розрахунки за пільгами і субсидіями склали відповідно 97,1% і 109,6%.
Занепокоєння представників влади викликає стан розрахунків населення за природний газ у Полтаві, Кременчуці і Полтавському районі. У той же час найкраще розраховуються за газ Лохвицький, Карлівський і Шишацький райони.
Також проблемою є розрахунки теплопостачальних і житлово-комунальних підприємств області за спожитий газ. За даними ДК „Газ України”, поточна заборгованість цих підприємств за спожитий газ станом на 1 листопада становила 10,6 млн. грн.
Спостерігається й незначне зростання цієї заборгованості, причиною якого Т.ТКАЧЕНКО вважає касовий розрив за платежами населення і бюджетних установ, а також відсутність механізму компенсації місцевим бюджетам і теплопостачальним організаціям різниці між цінами на газ, закладеними в 2006 році в бюджетах і тарифах, і фактичними цінами 2007 року.
УНІАН
Идентификатор: 2627
Aquatherm Kyiv 2024