Водоканал спростовує інформацію, що 20 тисяч жителів міста Роздільна Одеської області залишилися без води

Водоканал спростовує інформацію, що 20 тисяч жителів міста Роздільна Одеської області залишилися без води

Директор комунального підприємства «Роздільна-водоканал» Володимир СИМОНЕНКО спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію, що понад 20 тисяч жителів міста Роздільна залишилися без водопостачання внаслідок прориву водопроводу "Степанівка-Роздільна".
«У райцентрі Роздільна, - уточнив В.СИМОНЕНКО в інтерв`ю УНІАН, - проживають не 62 тисячі, а всього 17,9 тисячі чоловік. Вода, як і раніше, централізовано подається по трубопровідній мережі жителям нашого містечка. Проте ремонтники комунального підприємства зараз ведуть роботи, пов`язані із заміною 1-кілометрової аварійної ділянки водопроводу, прокладеного від Степанівки до Роздільної ще в 1940 році. З урахуванням цього довелося тимчасово знизити тиск при подачі води в мережі, унаслідок чого вона не поступає в квартири жителів ряду будинків на вулицях Малиновського і Первомайській. Для цих городян організовано підвезення води».
В.СИМОНЕНКО підкреслив, що будинки не відключалися від водопостачання. За його словами, «вода не надходить через низький тиск – перепад висот 13-кілометрового водогону становить 120 метрів. Як тільки завершимо роботи, тиск в мережі буде піднято, і відпаде потреба в підвезенні води для жителів декількох вулиць».
Оцінюючи кількість будинків, жителям яких зараз централізовано підвозять воду, керівник відділу ЖКГ Роздільнянської райдержадміністрації Іван БЕВЖЕНКО зазначив: «Тимчасові труднощі з водопостачанням виникли приблизно у 5-7 відсотків жителів райцентру. Але всі розуміють - без заміни проржавілої за 80 років ділянки трубопроводу все одно не обійтися».
На думку в. о. губернатора Одеської області Миколи СЕРДЮКА, ситуація з водопостачанням в Роздільній склалася найскладніша порівняно з іншими райцентрами Одеської області. Трубопровідна мережа тут гранично зношена, і труби на деяких ділянках мережі, зокрема за рахунок субвенцій, почали міняти. В цілому по регіону зношена і підлягає заміні третина водопровідної мережі - 3,5 тис. кілометрів трубопроводів.
*** Сьогодні в довідці про основні надзвичайні ситуації, що сталися напередодні, розміщеній на сайті Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій, повідомлялося, що 7 листопада в результаті довготривалої експлуатації і корозії металу на декількох ділянках стався порив водопроводу «Степанівка-Роздільна» (протяжність - 13 км.), що забезпечує водою місто Роздільна, де проживають 62 тис. чоловік. Без централізованого водопостачання тимчасово залишилося близько 30% населення міста.
Головним управлінням МНС України в Одеській області організовано підвезення питної води.
УНІАН
Идентификатор: 2603
Aquatherm Kyiv 2024