У Черкасах незабаром на 30% і 80% відповідно подорожчають послуги з водопостачання та водовідведення

У Черкасах незабаром на 30% і 80% відповідно подорожчають послуги з водопостачання та водовідведення

У грудні 2007 - січні 2008 року в Черкасах зростуть тарифи на послуги комунального підприємства «Черкасиводоканал» з водопостачання і водовідведення.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив директор КП «Черкасиводоканал» Сергій ОВЧАРЕНКО.
За його словами, планується, що тариф на водопостачання зросте на 30,73%, на водовідведення — на 79,55%. Відповідне погодження КП «Черкасиводоканал» отримало від інспекції з контролю за цінами Черкаської облдержадміністрації.
С.ОВЧАРЕНКО повідомив, що переглянути тарифи підприємство змушене було насамперед через підвищення ВАТ «Азот» плати за використання каналізаційного колектора та очисних споруд. «Якби «Азот» не ставив питання про підняття ціни, то тарифи на водовідведення та водопостачання в середньому зросли б на 20%, а не на 50%», — заявив С.ОВЧАРЕНКО.
Крім того, на думку С.ОВЧАРЕНКА, підвищення тарифів стимулюватиме населення встановлювати лічильники. Говорячи про це, він закликав черкасців економити у такий спосіб власні кошти, сплачуючи лише за реально використаний обсяг води. «На сьогодні лише 25% жителів міста мають засоби обліку водопостачання», — зауважив він.
За розрахунками директора ВАТ «Черкасиводоканал», навіть після підвищення тариф на водовідведення займатиме 12 позицію серед 27 найбільших міст України, а на водопостачання – 22.
УНІАН
Идентификатор: 2582
Aquatherm Kyiv 2024