Президент пропонує Кабміну внести зміни до постанов про регулювання комунальних тарифів

Президент пропонує Кабміну внести зміни до постанов про регулювання комунальних тарифів

УНІАН. Президент України Віктор ЮЩЕНКО пропонує внести зміни до постанов Кабінету Міністрів про регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Олександр ШЛАПАК.
За його словами, Указом Президента `Про регулювання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги` пропонується внести зміни до постанов Кабміну №955 від 30.07.06, №953 від 12.07.06, №560 від 12.07.05 з тим, щоб припинити подвійне тлумачення при формуванні тарифів на ЖКП.
Як сказав О.ШЛАПАК, згідно з аналізом, проведеному Секретаріатом Президента, в цих постановах існує ряд недоліків. Зокрема, перелік витрат постачальників послуг, які можна включити до тарифів, визначений, проте без вказівки обсягів тепла і води.
Президент пропонує унормувати нормативні витрати постачальників ЖКП, включаючи адміністративні витрати, вартість газу тощо, які є формуючими у визначенні ціни на комунальні послуги. При цьому має бути визначений контрольний рівень рентабельності постачальників комунальних послуг, порядок включення капітальних витрат, а також унормовано витрати електроенергії та води.
За словами О.ШЛАПАКА, цього року на реформування ЖКП, окрім субвенцій регіонам, виділено 1 млрд. 950 млн. грн.
Идентификатор: 645
Теплоізоляція