Київ планує впровадити у 2008 році двоставковий тариф на газ

Київ планує впровадити у 2008 році двоставковий тариф на газ

УНІАН. У Києві планується впровадити у 2008 році двоставковий тариф на газ. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.
Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, на сьогодні в столиці дуже серйозне питання, що стосується проплати населенням за газ. `Це пов`язане, перш за все, з тим, що в нас одноставочні тарифи, тобто ми і влітку, і взимку платимо однаково за квадратний метр. Відтак, коли взимку споживається газу майже 2/3, платимо з розрахунку 1/12 частини. І таким чином, касовий розрив у нас зараз десь мільйонів 110-115 грн.`, - повідомив А.ГОЛУБЧЕНКО. При цьому він наголосив, що покрити таку суму можна тільки за рахунок кредитів.
А.ГОЛУБЧЕНКО висловив думку, що вже наступного року можна буде перейти на двоставочні тарифи. `Отже взимку будемо сплачувати за тарифом конкретним, коли споживають максимум, а влітку будемо переходити на знижений тариф, коли мінімальне споживання газу для подачі тепла у квартири`, - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Перший заступник голови Київської міської держадміністрації дав доручення начальнику головного управління з питань цінової політики Василю ЯСТРУБИНСЬКОМУ та заступнику голови – начальнику Головного фінансового управління Віктору ПАДАЛЦІ зробити всі необхідні розрахунки для введення двоставкових тарифів.
А.ГОЛУБЧЕНКО також повідомив, що до наступного зимового періоду є намір у Києві все ж таки вже ввести двоставковий тариф, і `відійти від цих питань, які пов`язані з необхідністю залучати великі кредити`.
За його даними, Київ залучив майже 200 млн. кредитів на погашення касового розриву, який пов`язаний, за його словами, не тільки з неповними проплатами від населення за спожиті послуги, але, більшою мірою, з одноставочним тарифом на газ.
Идентификатор: 638
Теплоізоляція