Хмельницька міськрада знизила тарифи на комунальні послуги в середньому на 12-25%

Хмельницька міськрада знизила тарифи на комунальні послуги в середньому на 12-25%

УНІАН. Хмельницька міська рада знизила тарифи на комунальні послуги в середньому на 12-25%.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення депутати міськради прийняли сьогодні на 9-й позачерговій сесії.
Зокрема, тариф на водопостачання і водовідведення зменшено на 15%. На тепло в опалювальний період для будинків, обладнаних лічильником, – на 8%; в міжопалювальний період для будинків без лічильника – на 33%. На 25% знижено тарифи на утримання одноповерхових будинків, на 12% - двоповерхових і вище.
`Навіть до сьогоднішнього зменшення тарифів Хмельницький знаходився на останніх місцях в Україні`, - заявила лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО, коментуючи рішення міської ради. Так, за її словами, тариф на холодну воду у Хмельницькому нижчий за середньоукраїнський показник на 11,5%, на тепло – на 25%. `Цей рівень на сьогодні є мінімально допустимим`, - вважає вона.
Разом з тим депутати з фракції Партії регіонів переконані, що нинішню позачергову сесію міська влада приурочила спеціально до приїзду Ю.ТИМОШЕНКО. `Це не що інше, як шоу`, - заявив представник Партії регіонів у міській раді Михайло ВОЙТЮК. За його словами, питання тарифів можна було розглянути на останній сесії, що відбулася декілька днів тому, і депутати вже не раз зверталися з вимогою зробити це`, - зауважив він. У відповідь на ці закиди міський голова Хмельницького Сергій МЕЛЬНИК пояснив, що розрахунки від комунальних підприємств прийшли лише сьогодні.
Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, Ю.ТИМОШЕНКО подякувала меру міста, голові облдержадміністрації та голові облради за те, що вони виявили єдиний намір привести тарифи до рівня економічно обгрунтованих.
`Єдиним був і депутатський корпус у цьому питанні`, - сказала лідер БЮТ. `Хоча, - зазначила вона, - у питання земельних аукціонів сесійний зал розділився: Партія регіонів і стара команда виступили проти продажу землі виключно на аукціонах.
Ю.ТИМОШЕНКО сказала, що `Хмельницький сьогодні може стати першими і найкращим прикладом з приводу зниження тарифів в місті`.
Відповідаючи на запитання журналістів, Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що `у всіх містах, де БЮТ має більшість у місцевих радах, ми будемо знижувати тарифи самі`. `Там, де ми перебуваємо в опозиції, домагатимемось зниження тарифів нашою політичною активністю`, - додала вона.
Идентификатор: 628
Теплоізоляція