У будинки більшості жителів Одеської області подається непридатна для вживання питна вода - управління екобезпеки

У будинки більшості жителів Одеської області подається непридатна для вживання питна вода - управління екобезпеки

УНІАН. У будинки більшості жителів Одеської області подається питна вода, непридатна для вживання.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомила на зустрічі з журналістами заступник начальника Одеського обласного управління екологічної безпеки та охорони довкілля Валентина КРУТЯКОВА.
За її словами, `у 83% населених пунктів Одеського регіону, де існує централізоване водопостачання, в будинки жителів подається питна вода, яка за хімічними показниками не відповідає державним стандартам`. Причому, як уточнила фахівець, `централізованим водопостачанням в області охоплено всього 57% населених пунктів, а жителі понад 170 сіл користуються привозною водою`. При цьому понад 40% очисних споруд в Одеському регіоні знаходяться в незадовільному технічному стані.
В.КРУТЯКОВА також констатувала, що `головною причиною забруднення джерел питної води в Одеській області є періодичні аварійні викиди шкідливих речовин у Дністер і Дунай з боку Молдови і Румунії`. Разом з тим, за її оцінкою, викликає занепокоєння фахівців `незадовільний ступінь очищення каналізаційних вод внаслідок зношення устаткування місцевих очисних станцій`.
На думку В.КРУТЯКОВОЇ, одним з шляхів вирішення проблеми якості питної води для жителів Одеської області може стати реконструкція водоочисної станції `Дністер` і поступова заміна зношеної водопровідної мережі.
Идентификатор: 598
Теплоізоляція