Папієв задоволений відмовою ВР обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

Папієв задоволений відмовою ВР обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

УНІАН. Міністр праці та соціальної політики України Михайло ПАПІЄВ позитивно оцінює відмову Верховної Ради ухвалити закон про обмеження розміру можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, про це М.ПАПІЄВ заявив сьогодні під час Дня уряду у Верховній Раді `Про стан виконання законодавства України щодо соціального, правового і морального захисту ветеранів війни`.
Свою позицію міністр пояснив тим, що цей закон погіршив би умови оплати за житлово-комунальні послуги саме для ветеранів та інвалідів. Він зазначив, що цим законом передбачалося встановити безпосередню залежність підвищення тарифів від темпів збільшення середньої заробітної плати працівників промисловості.
При цьому, за словами М.ПАПІЄВА, якщо у Києві середня заробітна плата становить 1040 грн., то згідно з цим законом підвищення тарифів в 4,5 разу було б цілком обґрунтованим.
`Я вдячний народним депутатам, що ви не підтримали проект закону, який подавала Юлія ТИМОШЕНКО, бо тим законом погіршувалися умови саме для ветеранів та інвалідів`, - сказав міністр.
М.ПАПІЄВ також зауважив, що бюджетом поточного року збільшується субвенція на надання населенню пільг та субсидій при оплаті житлово-комунальних послуг. За його словами, на ці цілі планується витратити близько 5 млрд. грн. Крім того, за його словами, КМУ спростив порядок надання субсидій.
Міністр також нагадав, що урядом встановлена норма, згідно з якою на субсидію має право та родина, яка складається з непрацездатних осіб і плата якої за житлово-комунальні послуги перевищує 15% сукупного доходу.
М.ПАПІЄВ наголосив, що раніше ця цифра становила 20%, і проектом закону, внесеним представниками фракції БЮТ, також пропонувалося встановити її на рівні 20%.
Идентификатор: 584
Теплоізоляція