Господарський суд Києва визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня про підвищення тарифів незаконними і скасував їх - Омельченко

Господарський суд Києва визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня про підвищення тарифів незаконними і скасував їх - Омельченко

УНІАН. Київський міський господарський суд визнав розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30 жовтня 2006 року про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги незаконними і скасував їх.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні екс-мер столиці Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО.
`Київський міський господарський суд визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня, підписані Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИМ, незаконними та скасував їх. Тому з 1 грудня діють розпорядження минулих років, як в народі кажуть, діють старі тарифи`, - сказав О.ОМЕЛЬЧЕНКО.
За його інформацією, таку постанову суд виніс сьогодні. Найближчими днями вона буде офіційно оприлюднена.
Крім того, О.ОМЕЛЬЧЕНКО зазначив, що в Києві також не діє рішення Київської міської ради від 8 лютого цього року щодо зменшення підвищених з 1 грудня минулого року тарифів.
`Рішення сесії від 8 лютого, яким передбачено зменшити тарифи, не діюче. Там теж грубе порушення – зміни внести з 1 грудня. Рішення сесії не має зворотної сили, як жоден закон, а до того ж воно стосується недіючих, неіснуючих розпоряджень`, - сказав О.ОМЕЛЬЧЕНКО.
Крім того, за його словами, на сьогодні це рішення Київради не підписано Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИМ та не опубліковано в газеті `Хрещатик`, отже ще не діє.
`Таким чином, у грудні-січні-лютому діють колишні, старі тарифи`, - наголосив екс-мер столиці.
Щодо сьогоднішньої постанови господарського суду, О.ОМЕЛЬЧЕНКО сказав, що в ній визначено цілий комплекс `грубих порушень` законодавства. Зокрема, те, що тарифи економічно необґрунтовані, непрозорі, крім того вони не погоджені з Антимонопольним комітетом, не пройшли експертизу і не зареєстровані в Мін`юсті. При цьому О.ОМЕЛЬЧЕНКО наголосив, що реєстрація в Мін`юсті – це не просто передача туди на підпис документів, вона передбачає цілу процедуру узгоджень.
`Це ціла процедура узгоджень. В Антимонопольному комітеті, економічні обґрунтування, експертиза, і після цього реєстрація і визнання чинними`, - сказав колишній міський голова.
Щодо того, чи можлива, апеляція керівництва міста на рішення господарського суду, О.ОМЕЛЬЧЕНКО сказав, що це важко спрогнозувати. `Адміністрація нинішня непередбачувана. Дії її (можна називати правдивими словами, які є у словнику: волюнтаризм, авантюризм, афери) – це ті дії влади, які не передбачені, розраховані на легкий успіх або провал, непродумані і ведуть завжди до поразки влади`, - відповів О.ОМЕЛЬЧЕНКО.
На прес-конференції він також сказав, що найближчим часом у судах будуть розглядатися справи щодо повернення банку `Хрещатик` територіальній громаді Києва, щодо створення `з підробкою документів` `Київенергохолдингу`. `Незабаром ми підтвердимо, що красти київське майно, київську власність, грабувати киян, як це було з тарифами, нікому не дозволяється, тому що це кримінальні злочини`, - наголосив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.
Паралельно, за словами О.ОМЕЛЬЧЕНКА, він буде займатися `незаконним наділом землі, яку за останні сесії роздано, розбазарено депутатам, наближеним до Л.ЧЕНОВЕЦЬКОГО, родичам`, - понад 300 га землі, що належать київській громаді.
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Київрада ухвалила рішення про підвищення тарифів з 1 грудня 2006 року лише в 2 рази, а не у 3,4 разу, як передбачалося рішенням від 30 жовтня 2006 року.
Идентификатор: 586
Aquatherm Kyiv 2024