Профільний комітет пропонує ВР прийняти за основу закон, що встановлює межу підвищення тарифів на ЖКП. Київ

УНІАН. Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства підтримує законопроект `Про внесення змін до Закону України `Про житлово-комунальні послуги` й пропонує парламенту прийняти його за основу за результатами розгляду в першому читанні з подальшим доопрацюванням.
Як повідомляє прес-служба ВР, законопроект №3069 було внесено на розгляд Верховної Ради народними депутатами Юлією ТИМОШЕНКО й Ольгою БОДНАР 2 лютого 2007 р.
Законопроектом пропонується обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, який не може перевищувати темпів зростання середньої заробітної плати працівників, зайнятих у сферах економіки, за останній календарний рік.
При цьому проект передбачає надання центральному органу виконавчої влади з питань регулювання електроенергетики (НКРЕ - УНІАН) права формувати державну політику зі встановлення тарифів на водовідведення, централізоване опалення, гарячу воду для населення, підприємств і організацій, які виробляють і надають житлово-комунальні послуги.
Комітет вважає, що запропоновані зміни перешкоджатимуть економічно необгрунтованому підвищенню тарифів на ЖКП для населення. В той же час, Комітет застерігає щодо економічної доцільності доповнення ст. 31 законопроекту про рівень підвищення тарифів, який не може перевищувати темпів зростання середньої зарплати працівників, зайнятих у сфері економіки, за останній календарний рік.
Идентификатор: 572
Aquatherm Kyiv 2024