У Чернівцях тарифи на ЖКП регулюватимуть за формульним методом

УНІАН. Чернівецький міськвиконком має намір до 1 травня цього року запровадити так званий `формульний метод` регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги при зміні вартості енергоносіїв, ставок податків та зборів, розміру мінімальної зарплати.
Як передає кореспондент УНІАН, крім цього, міськвиконком вирішив цього року запровадити у Чернівцях тарифи на кожний вид будинків в залежності від капітальності будівлі, інженерного обладнання, поверховості та місця розташування. На сьогодні при визначенні розміру тарифу на зазначені послуги застосовуються коефіцієнти лише залежно від класу будинку.
Як повідомили у міськвиконкомі, до 1 травня буде завершено впровадження диференційного побудинкового обліку нарахування, надходження і використання плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що дозволить споживачу отримувати інформацію не лише про нарахування плати за житлові послуги, її надходження, але й дані про всі її витрати на утримання та обслуговування кожного окремого будинку.
Чернівецький міський голова Микола ФЕДОРУК вважає, що заплановані нововведення `сприятимуть підвищенню якості комунальних послуг та деполітизації тарифної політики як на центральному, так і на місцевому рівнях`.
Довідка УНІАН У Чернівцях на виконання Програми реформування і розвитку ЖКГ створено 10 приватних підприємств, 4 з яких забезпечують утримання житлових будинків і прибудинкових територій, 6 – прибирають прибудинкові територію та частину доріг і тротуарів. У місті працює 102 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які утримують власними силами 123 будинки загальною площею 222,2 тис. кв. м, та 99 органів самоорганізації населення.
Проплата населення за житлово-комунальні послуги торік у Чернівцях становила 94%(у грудні 2006 року –122%). Станом на 1 січня ц.р. заборгованість жителів міста за житлові послуги - 4,8 млн. грн.
Идентификатор: 555
Теплоізоляція