Херсонська СЕС відзначає поліпшення технічного стану водопроводів у понад 100 населених пунктах області

УНІАН. Керівництво Херсонської санітарно-епідемічної станції відзначає поліпшення технічного стану водопроводів у понад 100 населених пунктах області за останні два роки.
Як повідомив кореспонденту УНІАН головний санітарний лікар Херсонської області Василь СТРЯПАЧУК, роботи з ремонту централізованих систем водопостачання розпочаті у 2005 році, були продовжені у минулому році, впродовж якого на ремонт-водопроводів було виділено з державного та обласного бюджетів більш як 17,5 млн. грн., що на 11,5 млн. більше, ніж у попередньому році.
При цьому В.СТРЯПАЧУК відзначив роботу, яку проведено на водогоні у Іванівському районі на суму більш як 8 млн. грн., поліпшення технічного стану водопроводів у населених пунктах Голопристанського, Горностаївського, Каховського та Цюрупинського районів, де у минулому році на покращання технічного стану водопроводів виділено більше ніж по півмільйона гривень.
Також В.СТРЯПАЧУК вказує, що на більшості водопроводів населених пунктів проведена заміна насосно-силового обладнання, облаштування навколо артезіанських свердловин зон суворого режиму, поточні ремонти санітарно-технічної арматури на мережах водопостачання, заміна водонапірних веж.
Держсанепідслужбою області впродовж 2006 року, у рамках контролю за виконанням обласної програми «Питна вода Херсонщини на 2006-2020 роки», здійснювався нагляд за роботою 1 тис. 86 водопроводів, з яких 56 комунальних, 372 відомчі та 637 сільські.
Питома вага проб води, які не відповідали вимогам стандарту за мікробіологічними показниками стабілізувалась у 2006 році на рівні 1,7%, проти 1,8% у попередньому році, та 3,9% в середньому по Україні.
Идентификатор: 511
Теплоізоляція