КМДА у другому півріччі запропонує нову схему оплати за опалення

УНІАН. Київська держміськадминистрация в другому півріччі 2007 року запропонує нову схему оплати за опалення.
Про це сьогодні в ефірі `Радіо `Київ` заявив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь ЯСТРУБИНСЬКИЙ.
`Ми запропонуємо цього літа іншу систему. Кияни впродовж року платитимуть 30-40% тарифу, а решта, включаючи вартість газу, сплачуватиметься тільки в опалювальний сезон`, - сказав В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ.
Він пояснив це тим, що зараз кияни платять за тепло впродовж року. Витрати на опалювальний сезон розраховуються і розподіляються не на 6 місяців, а на 12. `Хоча методика передбачає плату за опалення в повному розмірі, ми не могли це запровадити, тому що плата за опалення становила б 4 грн. упродовж опалювального сезону, а не 2 грн., як зараз`, - пояснив він.
Як зазначив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ, сьогодні у теплопостачальних підприємств немає коштів на оплату газу, `нас рятує тепла зима`.
За його даними, втрати тепла в тепломережах Києва становлять 15%. `Київенерго` значну частину труб замінило за рахунок кредиту Світового банку. За рахунок цього кредиту також були встановлені лічильники. Щоб розрахуватися з інвестором, у тарифі на теплоенергію близько 64 млн. грн. становлять відсотки на сплату кредиту.
Идентификатор: 486
Теплоізоляція