Запоріжжя і Бердянськ можуть залишитися без питної води через борги водопостачальних підприємств за електроенергію

УНІАН. Запоріжжя і Бердянськ з 15 січня можуть залишитися без питної води через борги водопостачальних підприємств за спожиту електроенергію.
Як розповів УНІАН заступник директора ВАТ `Запоріжжяобленерго` по збуту Олександр ГРОМОВ, заборгованість запорізького КП `Водоканал` за спожиту в 2006 році електроенергію становить 804 тис. грн., а борг Акимівської ділянки обласного комунального підприємства `Запоріжжяоблводоканал`, що забезпечує подачу питної води на території Бердянська - 645 тис. грн.
`У подібній ситуації - за відсутності повних розрахунків по поточних платежах енергозабезпечуюча компанія відповідно до вимог Закону України `Про електроенергетику` зобов`язана обмежити енергопостачання неплатників`, - повідомив О. ГРОМОВ.
За його словами напередодні ВАТ `Запоріжжяобленерго` направило керівництву КП `Водоканал` м. Запоріжжя і ОКП `Запоріжжяводоканал` відповідні попередження - повідомлення про те, що своїми неплатежами комунальники можуть позбавити населення питної води, аналогічне повідомлення було направлене так само в Запорізьку облдержадміністрацію і Запорізьку мерію.
`На сьогодні ніяких дій, направлених на запобігання відключенню, ні керівники комунальних підприємств, ні представники влади не зробили. У разі, якщо ситуація не зміниться з 9 ранку 15 січня ВАТ `Запоріжжяобленерго` буде змушене припинити енергопостачання неплатників`, - констатував О.ГРОМОВ.
У запорізькому КП `Водокнал` і ОКП `Запоріжжяоблводоканал` коментувати ситуацію, що склалася, відмовилися, проте зазначили, що `найближчим часом планується здійснити кроки для вирішення ситуації, що склалася`.
Идентификатор: 467
Aquatherm Kyiv 2024