Організована ливнева каналізація на ділянці

Процюк Олександр Володимирович 9 вересня 2018 р. о 22:58

Облаштували ливневу каналізацію з влаштуванням водозбірного колодця. В якості страховки від аномальних опадів змонтовано аварійну систему. У разі накопичення надлишку вода насосом відкачується за межі ділянки.

Ливнева каналізація збирає та відводить дощові й тали вод від фундаменту будівлі та покрівлі. Водозабір з покрівлі здійснюється за допомогою зовнішніх або внутрішніх вертикальних водостоків, з яких вода надходить у спеціальні ємності або в центральну міську каналізацію. Роботи по влаштуванню ливневої каналізації здійснюються відразу після завершення обробки фасаду і перед початком робіт з благоустрою та облаштування території.

Особливості проектування ливневої каналізації
Для того щоб ливнева каналізація працювала за принципом самотоку, проектуючи враховуютється рельєф місцевості і взаємне розташування будівель. Діаметр труб, кількість водозабірних колодцій визначається виходячи з показників середньорічного обсягу атмосферних опадів.
Монтаж ливневої каналізації

Після складення оптимального проекту інженерної мережі розпочинається реалізація проекту. На сьогоднішній день вибір матеріалів надзвичайно широкий. Під кожен обєкт можна обрати варіанти дощоприймачів, що пасуватиме по дизайну. Для прокладення трубопроводу найчастіше використовується 110 каналізаційна труба.

Сучасна ливнева каналізація – це комплексна система, яка ефективно забезпечує забір атмосферних опадів, що оберігають будинок від сирості, а грунт від перезволоження.

Останні новини розділу