У Львівській області на 20,7 МВт альтернативної вітрової енергетики стане більше

Олена Сердюк 7 листопада 2016 р. о 10:11

Європейський Банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив проект будівництва нової вітроелектростанції недалеко від м. Старий Самбір на Львівщині.

Компанія "Карпатський вітер", яка є дочірньою компанією "Еко-Оптіма", власниці ВЕС "Старий Самбір 1", звернулася в ЄБРР за фінансуванням вітроелектростанції потужністю 20,7 МВт. У жовтні Банк підготував передпроектний екологічний і соціальний аналіз проекту, а на початку листопада, в прес-центрі ЄБРР, з'явилася інформація, що на його реалізацію будуть виділені кошти.

Читайте також: Карпатський вітер замість російського газу: перша гірська ВЕС в Україні введена в експлуатацію

Фінансовий пакет складе 23,1 млн євро. У нього входять: 8,6 млн євро від ЄБРР, 4 млн євро від Кліматичного інвестиційного фонду "Фонд чистих технологій" (CTF), 5,5 млн євро від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються (IFU) і 5 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Проект розміститься на площі близько 2,5 га у верхів'ї р. Дністер (землі Старосамбірського міської ради та Стрільченської сільської ради). Запланована установка шести вітрових турбін датської компанії Vestas, кожна потужністю 3,45 МВт.

Очікуване річне виробництво електроенергії складе близько 59 млн кВт*год/рік.

Останні новини розділу