Ухвалено дорожню карту із розробки законодавчих реформ для зміцнення енергетичної незалежності України

Галина Коноваленко 13 лютого 2015 р. о 16:21

На засіданні Колегії Держенергоефективності було прийнято дорожню карту зі створення правової бази для на підвищення енергоефективності та розвитоку відновлювальної енергетики в Україні, повідомляє прес-служба Агентства.

У засіданні взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, НАК "Нафтогаз України", УСПП, низки галузевих громадських організацій та експерти ринку.

Дорожня карта включає заходи з розробки та прийняття 42 нормативних актів, які дозволять змінити структуру і обсяги споживання тепло- та електроенергії в Україні та дадуть можливість розвивати відновлювальну енергетику.
За словами Олександра Чалого, члена Колегії Держенергоефективності, прийняття дорожньої карти є позитивним сигналом для іноземних інвесторів та європейських партнерів.

На засіданні Колегії одностайно було підтримано внесення пункту про врахування вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради 2009/28/ЄС, які передбачають заохочення до використання “зеленої” енергії в рамках розроблення Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Як раніше зазначалось, на розвиток біоенергетики до 2020 року планується залучити 17 млрд євро.

Останні новини розділу