20% від вартості котла на альтернативному паливі держава відтепер офіційно повертає громадянам

Галина Коноваленко 9 жовтня 2014 р. о 12:10

Від 07 жовтня 2014 року за придбання електричного або твердопаливного котла можна отримати дежкомпенсацію. Для цього необхідно оформити кредитну лінію в «Ощадбанку», — управління популяризації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Виплату компенсацій розпочато у рамках урядової програми з кредитування приватних осіб на придбання котлів на альтернативному паливі.
Голова Держенергоефективності України Сергій Савчук розповів, що компенсація може становити 20% від вартості котла (але не більше 5 тис. грн). Схема виглядає наступним чином: необхідно обрати модель котла, оформити кредит у відділенні “Ощадбанку”, внести оплату у розмірі 10% від вартості і подати документи, якими підтверджується покупка котла. Далі інформація щодо позичальника передається до Державного агенства енергоефективності та енергозбереження України, яке перераховує компенсацію на відповідний рахунок у «Ощадбанку».
Вказану компенсацію зможуть отримати 34 тис. сімей. Коментуючи деталі кредитування, Сергій Савчук зазначив, що кредит видається під 25% річних, а максимальна сума кредиту може становити до 30 тис. грн (строком до 36 місяців).
Всього на програму виділено 250 млн грн: 50 млн грн коштів від Держенергоефективності, 200 млн грн — з “Ощадбанку”.

Нагадаємо, що раніше Уряд повідомляв про виділенння 0,5 млрд грн на виконання програми з енергозбереження.

Останні новини розділу