Православні храми України встановлюють електричні кабельні системи

Данфосc ТОВ 31 травня 2013 р. о 09:56

Фахівці Данфосс ТОВ відзначили, що останнім часом все частіше при реконструкції або будівництві нових православних храмів використовуються сучасні рішення для створення комфортних умов служителів і прихожан.

«Дилери DEVI в Україні більше 15 років займаються установкою кабельних нагрівальних систем на різних об'єктах. І все частіше до них звертаються із запитом про встановлення системи опалення та сніготанення. Тільки за 2012 рік понад 20 храмів України були обладнані, а всього за останні 15 років кілька сотень храмів, церков і молитовних будинків встановили кабельні системи», - розповіла Катерина Харченко, маркетолог бренду DEVI в Україні.

Яскравими прикладами раціонального застосування електричних кабельних систем DEVI є дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці (Київ) та храм Вознесіння Господнього (Дубно).
Наприклад, у храмі Вознесіння Господнього в залах для парафіян встановлені терморегулятори DEVIreg, які дозволяють програмувати опалення на кожен день тижня. Інтегрований інтелектуальний таймер виключає несвоєчасне включення опалення. У приміщенні, де священик здійснює літургію на дерев'яну підлогу укладені нагрівальні мати DEVIdry, які не вимагають заливки бетоном.

Як зазначив Віктор Драчук, керівник напрямку електроопалення DEVI: «Вибір кабельних нагрівальних систем для опалення храмів невипадковий. Використання будь-яких видимих ​​нагрівальні приладів у церквах недоцільно, оскільки вони порушують гармонію інтер'єру. До того ж установка конвекційних засобів обігріву - радіаторів і конвекторів - у приміщеннях з високою стелею менш ефективна. Адже тут важливий тепловий комфорт на рівні підлоги, а не під стелею, куди «летить» тепло від радіаторів. З «теплою підлогою» навіть у найлютіші морози температура в храмі не опускається нижче нормованих +14. З іншого боку, тепло потрібно і на водостічній системі храмів для того, щоб повністю усунути можливість утворення небезпечних зледенінь і бурульок».

Останні новини розділу