Кліматичний ринок очікує введення нового хладогенту

TRUBA.ua 26 квітня 2013 р. о 16:30

Міжнародні бренди кліматичного ринку стоять перед вибором нового типу хладогенту. Про це повідомив інженер-спеціаліст з розвитку бізнесу, представник московського офісу компанії Daikin Europe NV, Максим Михайличенко, на семінарі-презентації для українських фахівців. Також, у своєму виступі, доповідач поділився останніми новинами і новинками бренду Daikin.

Кліматичний ринок у всьому світі плавно підходить до моменту переходу на новий тип хладогенту для систем кондиціонування. Цьому сприяють ряд екологічних та економічних причин.
Є три основних напрямки для гравців на ринку:
- Однокомпонентний хладогент 1234zf, який розробила і пропонує американська компанія DuPont. Він має гарні теплодинамічні характеристики і низькі показники парникового ефекту і озонового фактора. Вже підписані контракти і почалися промислові поставки. Одним з мінусів є його можлива займистість (відповідний звіт про проведені випробування новинки в автомобільних кондиціонерах представила компанія Mercedes).
- Фреон R32, який вибрали японські виробники, у тому числі Daikin і Panasonic. У компанії очікують, що всі японські бренди виберуть цей напрямок. Наприклад, самі Daikin вже запустили виробництво продукції з використання цього хладогенту.
- Природні хладогенти: вуглекислий газ і пропан. Ряд китайських компаній ведуть дослідження по можливості використання цих газів.

Також у світі ведеться робота з розробки та впровадження гібридних систем. Йдеться про гібридні приводи в компресорах і про бівалентні системи.

З глобальних новин компанії пан Михайличенко зазначив купівлю великого американського бренду Goodman торік. Інвестиції склали 3,5 млрд. доларів. На американському ринку Goodman є найбільшим брендом побутових і промислових систем, який має найбільшу дилерську мережу.

Також, Daikin остаточно закрили бренд McQuay для всього Європейського Союзу. Для країн ЄС більше не виробляється і не поставляється техніка під цим брендом. На цих ринках увагу повністю переключили на просування Daikin. McQuay залишили тільки на тих ринках, де він прихильно сприймається споживачами - ринок США, Близький Схід і деякі країни Південно-Східної Азії.

Що стосується новинок 2013 від Daikin, в рамках семінару-презентації українським фахівцям були представлені:
- Побутовий кондиціонер канального типу. Модель: FDXS-F.
- Тепловий насос VRV IV. Моделі: RYYQ-T, RXYQ-T.
- Повністю плоска декоративна панель кондиціонера касетного типу для серії SKY і VRV. Моделі: FFQ-C і FXZQ-A.
- Кондиціонери підстельового типу. Моделі: FHQ-C, FXHQ-A.
- Кондиціонер підстельовий 4-х потоковий. Моделі: FUQ-C, FZUQ-A.
- Безщіточні фанкойли постійного струму з інвертоним приводом. Моделі: FWZ-A, FWR-A, FWS-F, FWP-A.

Останні новини розділу