Systemair бере участь в унікальному проекті

Сорокин Георгий 7 вересня 2012 р. о 10:40

У розробці унікального проекту взяли участь фахівці компанії Systemair.

Powerhouse One - перше офісна будівля в Норвегії, яке буде виробляти енергії більше, ніж споживати. І це незважаючи на холодні норвезькі зими і обмежений доступ до сонячного світла. Його будівництво планується на березі Норвезького моря в місті Тронхеймі.

Щорічна економія електроенергії складе близько 3000000 кВт / год порівняно з звичайним офісним будинком такого ж розміру. Це рівноцінно щорічному споживанню енергії більш ніж 100 будинків.

Загальна площа Powerhouse One - 16000 квадратних метрів. В основному це офісні приміщення, розраховані на 750 робочих місць. На першому поверсі передбачено розміщення торгово-розважального комплексу.

Архітектура будівлі передбачає максимальне використання сонячного світла протягом дня, що істотно знижує споживання електроенергії. Навантаження систем опалення, вентиляції і гарячого водопостачання забезпечуються за рахунок використання сонячних батарей і теплових насосів. У системах вентиляції проектом передбачені установки з рекуперацією тепла виробництва Systemair, ефективність тепло-утилізації яких становить близько 80%. Для забезпечення кондиціонування будівлі і виробництва електроенергії використовується технологія перетворення градієнта морської води.

«Це захоплююча завдання, яке вимагає від нас інноваційних рішень. Сьогодні на будівлі припадає 40 відсотків світового споживання енергії, що майже вдвічі більше, ніж автомобілі, яхти, потяги і літаки використовують разом. І скорочення споживання енергії в будівлях вдвічі, це як ліквідацію всіх викидів парникових газів від транспорту », - сказав генеральний директор компанії Systemair, Геральд Енгстрем.

Коротко про Systemair.
Компанія Systemair є одним з провідних світових виробників вентиляційного устаткування. Група включає в себе близько 60 компаній і веде діяльність більш ніж в 40 країнах Європи, Північної та Південної Америки, Близького Сходу, Азії, Африки та Австралії. В даний час в Systemair працює близько 2500 чоловік.
У 2009/10 фінансовому році оборот компанії склав близько 3,2 мільярда шведських крон. З моменту заснування Systemair в 1974 році прибуток компанії щорічно зростає. Протягом останніх 15 років, середньорічний приріст становить близько 16%. Восени 2007 року Systemair оголосила про вихід IPO на Стокгольмській Фондовій Біржі.
Продукція включає в себе більше 2500 найменувань і розповсюджується під брендами Systemair, Frico, VEAB і Fantech.

Останні новини розділу