Безпека експлуатації система газопостачання стала предметом обговорення

TRUBA.ua 13 жовтня 2011 р. о 10:16

На IV Міжнародної науково-практичної конференції `Промислова безпека та охорона праці - 2011. Проблеми та перспективи` було винесено на обговорення питання безпечного газопостачання та газозабезпечення, оскільки за останні 5 років зросла кількість аварій при експлуатації систем газопостачання в населених пунктах України.

Причина полягає в зниженні надійності цих систем, оскільки в Україні ніколи не проводилася повномасштабна технічна інвентаризація побутового газового обладнання. 50% плит та водонагрівальних приладів, встановлених у квартирах, морально застаріли.

На конференції прозвучала рекомендація регіональним виконавчим і законодавчим органам влади сформувати комплекс заходів з відновлення системи ліцензування або обов`язкової акредитації організацій, що здійснюють діяльність з експлуатації газового обладнання житлових будинків.

Також було піднято питання безпеки систем димовидалення.
На сьогоднішній день в країні існують нормативи, які дозволяють застосовувати димарі з матеріалів, що не відповідають вимоги сучасного опалювального газового обладнання.

Останні новини розділу