Київ планує до кінця 2011 розробити програму електрохімічного захисту водного господарства столиці

Анна Левченко 14 квітня 2011 р. о 17:04

Київська влада має намір до кінця 2011 року розробити програму електрохімічного захисту водного господарства столиці, яка має сприяти запобіганню утворення вапняного нальоту та зниження корозії, а також - схему розміщення станцій електрохімічного захисту води.
Про це в ході конференції `Сучасні технології водопідготовки. Прилади від корозії і накипу` повідомив заступник начальника Головного управління комунального господарства Київської міськдержадміністрації Ігор Кобан.
`Ми повинні розробити схему розміщення станцій електрохімічного захисту і до кінця 2011 року буде розроблена окрема програма`, - сказав він.
За словами Ігоря Кобан, сьогодні в комунальному господарстві Києва `кожна компанія захищає свої мережі -` Київгаз `захищає свої,` Київенерго `- свої,` Київводоканал `- свої, а координатора немає`.
`Виробники теплової енергії повинні проводити ефективну підготовку води, яка подається на теплові станції, для запобігання вапняних відкладень. Це завдання компаній, які займаються нагріванням води, зокрема, `Київенерго` і власників теплових пунктів. Там, де є нагрівальні елементи, обов`язково з`являється накип `, - сказав він.
Також Ігор Кобан від мітив, що `сьогодні всі проекти будівництва водопровідних мереж у Києві виконуються на 90% з використанням полімерних матеріалів і склопластикових труб, які йдуть з попередньою поліуретанової ізоляцією і захистом від проривів і корозії`.

Останні новини розділу