Відбулося підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Японії про співпрацю

TRUBA.ua 14 июля 2008 г. в 19:01

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Японії про співпрацю з впровадження Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу до неї, відповідно до Статей 6 і 17 Кіотського протоколу.

Від України Меморандум підписав Міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, від Японії – Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Мітсуо Мабучі.

Меморандум спрямований на розвиток співпраці обох країн, з метою досягнення скорочення викидів парникових газів та впровадження механізмів Кіотського протоколу в Україні та Японії.

Підписання Меморандуму відкриває можливості отримання Україною нових інвестицій для впровадження природно-безпечних технологій через проекти спільного впровадження, згідно з механізмами Кіотського протоколу та Схеми зелених інвестицій і сприятиме розвитку двохсторонньої співпраці між Україною та Японією з питань зміни клімату.

Реалізація механізму спільного впровадження передбачена статтею 6 Кіотського протоколу, згідно з якою «будь-яка Сторона Додатку І може передавати будь-якій іншій такій Стороні або купувати в неї одиниці скорочення викидів, спрямованих на зменшення антропогенних викидів парникових газів або збільшення абсорбції поглиначами у будь-якому секторі економіки».

Довідково: Кіотський протокол (до Рамкової Конвенції ООН) – міжнародна угода, яка передбачає стабілізацію викидів СО2 в атмосферу на рівні 1990 р., а потім - поступове їх зменшення для попередження зміни клімату нашої планети. Згідно з протоколом для кожної країни встановлюється максимально припустима межа викидів. Всі розвинуті держави та країни з перехідною економікою, які ратифікували цей документ, беруть на себе зобов`язання обмежити та знизити викиди парникових газів у 2008—2012рр.

З 11 серпня 1997 р. Україна є Стороною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. 15 березня 1999 р. Україна підписала Кіотський протокол до Конвенції, а 4 лютого 2004 р. Верховна Рада України ратифікувала його і ці міжнародні угоди стали складовими національного законодавства України.

Кіотський протокол набрав сили 16 лютого 2005 року.
Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua/

Последние новости раздела