Херсонська ОДА проситиме уряд виділити 30 млн. грн. на реконструкцію енергомереж Арабатської Стрілки

TRUBA.ua 13 июня 2008 г. в 14:04

Херсонська обласна державна адміністрація направить до Кабінету Міністрів України звернення щодо виділення 30 млн. грн.. на реконструкцію енергомереж Арабатської Стрілки не в 2011 році, як передбачалося, а вже в поточному році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова ОДА Борис СІЛЕНКОВ під час наради з розвитку рекреаційно-курортних зон та проекту "Арабат" у с. Щасливцеве Генічеського району.
За словами губернатора, таке рішення викликане тим, що в останні роки Арабатська Стрілка привабила інвесторів та почала стрімко розбудовуватися, що призвело до вичерпання можливостей її енергетичної інфраструктури.
Також Б.СІЛЕНКОВ запропонував забудовникам Арабатської Стрілки об`єднатися та створити раду директорів, яка допоможе спростити їх взаємодію із владою та скоригувати дії у відповідності з генеральними планами забудови території.
«Зараз по проекту “Арабат” працює 18 потужних компаній з України та з-за закордону. Ми пропонуємо їм об`єднатися, створити раду директорів, яка коригуватиме дії у відповідності з генеральними планами забудови території та допоможе зменшити фінансове навантаження на інвесторів. Створена асоціація (рада директорів) зможе виступити в ролі єдиного замовника. І це буде зовсім інша ціна за потужності, які ви (керівники інвестпроектів - УНІАН) отримуєте під проекти від НАЕК "Укренерго", - сказав Б.СІЛЕНКОВ.
Він також повідомив, що облдержадміністрація підготує пакет документів, в яких фахово обґрунтує юридичну та правову основу створення такого об`єднання інвесторів. Поки що координатором таких дій виступає управління капітального будівництва ОДА.
УНІАН
http://www.unian.net

Последние новости раздела