На будівництво другої нитки головного київського каналізаційного колектора передбачено 120 млн. грн

TRUBA.ua 13 марта 2008 г. в 20:49

На будівництво дублюючої нитки головного колектора цього року Програмою соціально-економічного розвитку Києва передбачено 120 млн. грн.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за даними Головного управління комунального господарства, введення об’єкту в експлуатацію заплановано на грудень 2010 року.
Як зазначили у прес-службі, спорудження другої нитки головного міського каналізаційного колектора дасть змогу провести ремонтно-відновлювальні роботи на збудованій і нині діючій першій нитці колектора та забезпечить надійне відведення стоків всієї правобережної частини міста. Зараз головний міський колектор збирає стічні води басейнів каналізування самопливних колекторів міжрайонного значення: Глибочицького, Хрещатицького і Кловського. Окрім того, до головного міського колектору підключені напірні колектори Новоподільської КНС міжрайонного значення.
*** Будівництво колектора, довжина якого 9,7 км, розпочато у 1994 році і включено до переліку невідкладних природоохоронних заходів Національної програми екологічного оздоровлення басейну Дніпра. Процес спорудження колектора був тимчасово призупинений у зв’язку з відсутністю належного фінансування, проте у 2006 році, за ініціативи Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, відкориговано проектно-кошторисну документацію та пришвидшено темпи будівництва. Кошторисну вартість опісля внесення коректив визначено у сумі 665,5 млн. грн. Виконано робіт на 132,2 млн. грн., тобто на 20%.
Будівництво здійснюється методом щитової проходки на глибині 70 - 90 м, паралельно до існуючого колектора від вул. Фрунзе до вул. Саперно-Слобідської.
УНІАН

Последние новости раздела