Водоканал спростовує інформацію, що 20 тисяч жителів міста Роздільна Одеської області залишилися без води

TRUBA.ua 9 ноября 2007 г. в 18:04

Директор комунального підприємства «Роздільна-водоканал» Володимир СИМОНЕНКО спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію, що понад 20 тисяч жителів міста Роздільна залишилися без водопостачання внаслідок прориву водопроводу "Степанівка-Роздільна".
«У райцентрі Роздільна, - уточнив В.СИМОНЕНКО в інтерв`ю УНІАН, - проживають не 62 тисячі, а всього 17,9 тисячі чоловік. Вода, як і раніше, централізовано подається по трубопровідній мережі жителям нашого містечка. Проте ремонтники комунального підприємства зараз ведуть роботи, пов`язані із заміною 1-кілометрової аварійної ділянки водопроводу, прокладеного від Степанівки до Роздільної ще в 1940 році. З урахуванням цього довелося тимчасово знизити тиск при подачі води в мережі, унаслідок чого вона не поступає в квартири жителів ряду будинків на вулицях Малиновського і Первомайській. Для цих городян організовано підвезення води».
В.СИМОНЕНКО підкреслив, що будинки не відключалися від водопостачання. За його словами, «вода не надходить через низький тиск – перепад висот 13-кілометрового водогону становить 120 метрів. Як тільки завершимо роботи, тиск в мережі буде піднято, і відпаде потреба в підвезенні води для жителів декількох вулиць».
Оцінюючи кількість будинків, жителям яких зараз централізовано підвозять воду, керівник відділу ЖКГ Роздільнянської райдержадміністрації Іван БЕВЖЕНКО зазначив: «Тимчасові труднощі з водопостачанням виникли приблизно у 5-7 відсотків жителів райцентру. Але всі розуміють - без заміни проржавілої за 80 років ділянки трубопроводу все одно не обійтися».
На думку в. о. губернатора Одеської області Миколи СЕРДЮКА, ситуація з водопостачанням в Роздільній склалася найскладніша порівняно з іншими райцентрами Одеської області. Трубопровідна мережа тут гранично зношена, і труби на деяких ділянках мережі, зокрема за рахунок субвенцій, почали міняти. В цілому по регіону зношена і підлягає заміні третина водопровідної мережі - 3,5 тис. кілометрів трубопроводів.
*** Сьогодні в довідці про основні надзвичайні ситуації, що сталися напередодні, розміщеній на сайті Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій, повідомлялося, що 7 листопада в результаті довготривалої експлуатації і корозії металу на декількох ділянках стався порив водопроводу «Степанівка-Роздільна» (протяжність - 13 км.), що забезпечує водою місто Роздільна, де проживають 62 тис. чоловік. Без централізованого водопостачання тимчасово залишилося близько 30% населення міста.
Головним управлінням МНС України в Одеській області організовано підвезення питної води.
УНІАН

Последние новости раздела