КМДА занепокоєна низьким рівнем виконання робіт ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал»

TRUBA.ua 3 августа 2007 г. в 12:14

Профільні служби Київської міської державної адміністрації занепокоєні низьким рівнем виконання робіт ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал».
Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, у зв’язку з цим АК «Київводоканал» доручено прискорити роботи на об’єктах, передбачених Програмою соціально-економічного розвитку Києва на поточний рік.
В повідомленні прес-служби зазначається, що на цей рік Програмою передбачено введення в експлуатацію 19 об’єктів на загальну суму майже 56 млн. грн., а фактично виконано робіт на суму близько 14 млн грн., тобто 25% від запланованих. У мерії стурбовані таким низьким рівнем освоєння бюджетних коштів і, особливо, використанням субвенцій з державного бюджету.
Коментуючи це начальник Головного управління комунального господарства Михайло ШПАРИК повідомив, що відповідно до змін у чинному законодавстві, проведення тендерних торгів за державні кошти заборонено здійснювати відкритим акціонерним товариствам, а отже проведення тендерів по об’єктах капітального будівництва, заміни та утримання мереж «Київводоканалу» було покладено на Головне управління комунального господарства. Було оголошено про проведення низки торгів з розкриттям пропозицій 31 липня, зокрема, щодо розробки проектно-кошторисної документації «Реконструкція дамб мулових полів №1,2 Бортницької станції аерації»; реконструкції каналізаційного колектора Д=800 мм по вул. Березняківській; реконструкції Перовського каналізаційного колектора Д=1400 мм; будівництва водопровідної мережі по вул. Алма-Атинській. Крім того, 6 серпня буде розкрито пропозиції щодо техніко-економічного обґрунтування обробки стічних вод та утилізації осадів Бортницької станції аерації.
Як зазначив М.ШПАРИК, на сьогоднішній день назване управління так і не отримало від «Київводоканалу» повний комплект документації для підготовки і забезпечення торгів по всіх об’єктах, передбачених у Програмі капітальних вкладень та введення в дію потужностей на 2007 рік. За його даними, рівень виконання робіт по об’єктах цього відкритого акціонерного товариства за підсумками І півріччя нинішнього року становить 28%.
За словами М.ШПАРИКА, у зв’язку з цим та іншими факторами, депутати Київради перерозподілили асигнування, передбачені на розвиток водопровідно-каналізаційного господарства. Так, 4,5 млн. грн., які були резервом в разі затвердження проектно-кошторисної документації щодо реконструкції дамб Бортницької станції аерації (БСА), у зв’язку із зміною пріоритетів, спрямовані на розробку техніко-економічного обґрунтування реконструкції споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів БСА. Також фінанси, передбачені на перекладку 7 водоводів в районі Московського мосту, частково перерозподілено на більш соціально важливий для міської громади об’єкт – будівництво Південно-Західного каналізаційного колектора у Голосіївському та Солом’янському районах.
УНІАН

Последние новости раздела