«Рівнеенерго» за борги відключатиме від енергопостачання житлово-комунальні підприємства обласного центру

TRUBA.ua 19 мая 2007 г. в 14:46

Компанія «Ей-І-Ес «Рівнеенерго» має намір обмежити постачання електроенергії боржникам - підприємствам житлово-комунального господарства Рівного, що означає, що у першу чергу найближчим часом у під’їздах житлових будинків зникне світло та зупиняться ліфти.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила на прес-конференції директор з комерційних питань компанії «Рівнеенерго» Аліна БОНДАРЕНКО. За її словами, такий радикальний крок є вимушеним і останнім, бо перемовини з керівництвом житлово-комунального господарства міста, які тривають з початку року, результату не дали.
Зокрема, за даними керівництва `Рівнеенерго` борг у понад 600 тисяч гривень зростає, графіки його погашення не дотримуються, а особисті контакти з ЖЕКами починаються і закінчуються на рівні формальних відписок.
При цьому енергетики наголошують, що не мають змоги надалі кредитувати боржників, оскільки самі мають фінансові зобов’язання щодо своєчасних розрахунків перед ДП «Енергоринок», невиконання яких тягне за собою порушення договірних умов з іншими споживачами, які вчасно розраховуються за спожиту електроенергію.
ЗАТ «Ей-І-Ес Рівнеенерго» заявляє, що готове до усіх законних заходів, аби уникнути обмеження постачання електроенергії споживачам-боржникам, якщо споживачі намагатимуться погасити свій борг.
Майже 9 тисяч справ боржників на загальну суму 4 мільйони гривень нині розглядають рівненські суди.
УНІАН

Последние новости раздела