Президент пропонує Кабміну внести зміни до постанов про регулювання комунальних тарифів

TRUBA.ua 26 февраля 2007 г. в 16:58

УНІАН. Президент України Віктор ЮЩЕНКО пропонує внести зміни до постанов Кабінету Міністрів про регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Олександр ШЛАПАК.
За його словами, Указом Президента `Про регулювання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги` пропонується внести зміни до постанов Кабміну №955 від 30.07.06, №953 від 12.07.06, №560 від 12.07.05 з тим, щоб припинити подвійне тлумачення при формуванні тарифів на ЖКП.
Як сказав О.ШЛАПАК, згідно з аналізом, проведеному Секретаріатом Президента, в цих постановах існує ряд недоліків. Зокрема, перелік витрат постачальників послуг, які можна включити до тарифів, визначений, проте без вказівки обсягів тепла і води.
Президент пропонує унормувати нормативні витрати постачальників ЖКП, включаючи адміністративні витрати, вартість газу тощо, які є формуючими у визначенні ціни на комунальні послуги. При цьому має бути визначений контрольний рівень рентабельності постачальників комунальних послуг, порядок включення капітальних витрат, а також унормовано витрати електроенергії та води.
За словами О.ШЛАПАКА, цього року на реформування ЖКП, окрім субвенцій регіонам, виділено 1 млрд. 950 млн. грн.

Последние новости раздела