Осушувачі повітря BO-CK - новий тип

Осушувачі повітря BO-CK - новий тип

Фірма VBW Engineering представляє на ринку новий тип осушувачів повітря.
Інноваційність проекту полягає в застосуванні в обладнанні додаткової рекуперації тепла на лінії регенеруючого повітря. Це істотно допомогло зменшити енергоспоживання установки.
Сорбційні осушувачі типу CK належать до серії кліматичних кондиціонерів BO, застосовуються в системах вентиляції, в яких одним з основних параметрів обробки повітря є підтримка низького рівня вологості.
Вимога низької відносної вологості, має місце в енергетиці, фармацевтичній, харчовій, холодильній промисловості. Низька вологість повітря в багатьох випадках визначає якість продукції, надійність або ефективність процесів виробництва й пакування.
Запропоновані сорбційні осушувачі набагато ефективніші установок із функцією осушення на основі процесу конденсації.
Установка працює за принципом поглинання вологи спеціальним адсорбційним ротором. Він містить силікагель, який здатний поглинати значну кількість вологи міститься в припливному повітрі. Ротор нечутливий до довгих простоїв, це означає що навіть повне насичення покриття ротора вологою не впливає на ефективність протікання процесу.
Через установку протікають два повітряні потоки повітря різних обсягів. Більший потік (робоче повітря) осушується протікаючи через осушувач, в той час як менший потік (повітря регенерації) використовується для відбору накопиченої вологи і видалення за межі робочого приміщення (режим регенерації ротора). Після проходження через ротор осушене повітря надходить у приміщення або використовується у виробничому процесі.
Регенераційне повітря нагрівається калорифером до температури розриву зв'язків Ван-дер-Ваальса (60 - 110 °C).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8289
Теплоізоляція