Іспанська архітектура, мозаїка Пікаділі і Бетховен із рішеннями VBW Engineering

Іспанська архітектура, мозаїка Пікаділі і Бетховен із рішеннями VBW Engineering

Більше 1000 м2 для 880 глядачів, мобільні аудиторії і стелі - це багатофункціональний концертний зал у Торунському Культурно-розважальному центрі Jordanki.

   Проект іспанського проектувальника Фернандо Меніс був обраний у 2008 році серед 22 різних концепцій, які були подані на конкурс. Уже в 2010 році він отримав нагороду найкращого культурного об'єкта майбутнього на фестивалі Світової Архітектури (WAF) в Барселоні. Журнал "Архітектура-Муратор" визнав проект Фернандо Меніса одним із 255 найкращих архітектурних проектів, які реалізовуватимуться в Польщі починаючи з 1989 р. У грудні 2014 року проект конструкції зі сталі посів перше місце на міжнародному конкурсі Tekla Global Bim Award у категорії Інженерія.

Культурно-Розважальний Центр складається з чотирьох модулів з концертним залом на 880 місць (площа аудиторії: 1012 м2, площа сцени: 600м2) і затишним залом на 300 місць (площа аудиторії: 315 м2, площа сцени: 125 м2), конференц-залом, кафе, офісними приміщеннями та дворівневою підземною парковкою на 185 місць. Обсяг об'єкта - 158 183,01 м3 (надземна частина 106 375 м3 і підземна частина 51 808,01 м3).

   Найбільший модуль - головний концертний зал, який включає в себе розміщену на декількох рівнях аудиторію, сцену з можливістю відкриття на зовнішній простір, яка знаходиться з тильного боку будівлі і можливістю організації таким чином заходів під відкритим небом. Акустичні властивості залу можна вільно змінювати в залежності від типу музичної події, за допомогою мобільних стель. Простір залу можна вільно змінювати завдяки мобільності стін аудиторії, що дозволяє організовувати великі концерти, наприклад рок-музики. Великий зал можна з'єднати з камеральним за допомогою видалення мобільного стіни.

   У формі будівлі домінує скульптурний характер. Його зовнішню частину покрили світлим бетоном, «тріснутим» у деяких місцях так, щоб показати внутрішню частину в цегляному кольорі завдяки використанню технології пікадо.

   Перед проектуванням концертного залу, Фернандо Меніс приїхав на кілька днів у м Торунь, щоб краще познайомитися з ландшафтом навколо Jordanek і характером міста. Колір готичного Старого міста став для нього натхненням, завдяки якому він запроектував інноваційний декоративний елемент для Центру Jordanki - облицювання пікадо. Вона є сумішшю бетону, цегли і мелафірового заповнювача. Пікадо робиться так, що на одному боці опалубки приклеюється розкрошена і хаотично розміщена цегла і між другою стороною і цеглою, вливається бетон, який заповнює всі щілини. Після того як матеріал застиг, бетонна поверхня була сколота таким чином, щоб якомога більше її відкрити. Дуже важливим є також те, що пікадо має також акустичні переваги - правильно відбиває звуки.

   Виконавцем об'єкта Jordanki був консорціум кампанії Mostostal Warszawa S.A і Acciony Infrastruktura S.A. Комфортабельний внутрішній клімат цього красивого і дуже акустично претензійного Центру забезпечують установки для кондиціонування повітря: 15 секційних установок BS і 4 підвісні установки SPS із загальною витратою повітря 142180 м3 / год виробництва компанії VBW Engineering.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8217
VBW Engineering sp. z o.o.
https://www.youtube.com/watch?v=5UIzv3gfzbs
17 лип. 2017 р., 09:53
ВідповістиПоскаржитися на СПАМ
Теплоізоляція