«Данфосс ТОВ» поділилася практикою енергоефективного будівництва з власниками і керуючими найбільших об'єктів комерційної нерухомості Києва
Данфосс ТОВ

«Данфосс ТОВ» поділилася практикою енергоефективного будівництва з власниками і керуючими найбільших об'єктів комерційної нерухомості Києва

«Данфосс ТОВ» (Україна) представили свій досвід реалізації енергоефективних рішень в проектах комерційної нерухомості учасникам URE Club (Клуб нерухомості) в рамках зустрічі на тему «Конвертації рішень по енергоефективності в прибуток». Фахівці компанії ознайомили учасників зустрічі з практикою, послідовністю, технологіями та перспективами застосування інженерних рішень, що дозволяють власникам і керівникам керуючих компаній, ділових і торгово-розважальних центрів знижувати енергоспоживання об'єктів під управлінням і за рахунок економії на енерговитратах, знижувати фінансове навантаження на орендарів і підвищувати прибутковість бізнесу.
Андрій Деменіна, керівник напряму «Вентиляція і кондиціонування» «Данфосс ТОВ» розповів про передумови та результати модернізації інженерних систем на прикладах реконструкції комерційних будівель, які компанія реалізувала в Україні та інших країнах.
«Зі зростанням цін на енергоносії на початку 2015 року збільшилася і вартість експлуатаційних витрат, а також «вартість володіння» будівлями. У свою чергу, зниження ділової активності підвищило чутливість орендарів до витрат на оренду площ, оскільки вони розглядають свої витрати як суму вартості оренди площі та комунальних платежів, а якість мікроклімату в приміщенні все сильніше впливає на відчуття цінності площ. Ці фактори змушують власників задуматися над енергоефективністю об'єктів, якими вони управляють», - зазначив Андрій Деменін. - «В даний час існують сучасні технологічні рішення для енергоефективного будівництва. Важливо впроваджувати їх на етапах проектування, оскільки реконструкція на завершених об'єктах більш клопітка справа, ніж будівництво аналогічної нової системи».
У заході взяли участь представники Київенерго, ЦТ «Даринок», ТЦ «Піраміда», БЦ «Символ», БЦ «Фарінгейт», ТЦ Plazma, ArricanoGroup, БЦ Leonardo (перша і друга черга), «Універмаг Україна», інших підприємств та ЗМІ.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 7422
Теплоізоляція