Новий кімнатний терморегулятор REPI від Danfoss
Фото: Данфосс ТОВ

Новий кімнатний терморегулятор REPI від Danfoss

Компанія "Данфосс ТОВ" в 2013 році запропонувала українському ринку новий кімнатний терморегулятор REPI з керуючим сигналом 0 ... 10 В ( 4 ... 20 мА).
Дотримуючись тенденцій ринку: все більш широко використовуються автоматичні комбіновані клапани для управління фанкойлами і повітряно-опалювальними агрегатами; REPI дозволив найбільш повно використовувати переваги цих клапанів для підтримки комфорту і зниження енергоспоживання в квартирах і офісах.
За допомогою REPI реалізується можливість плавної зміни потужності опалювальних або охолоджуючих приладів, надаючи споживачу більшу гнучкість у виборі кліматичного обладнання. Крім того, для приладів, не оснащених арматурою регулювання потужності взагалі, Danfoss пропонує регулюючі клапани AB-QM з електроприводами, які спільно з терморегулятором REPI реалізують вище згадані можливості.

Андрій Деменіна, керівник напрямку "Вентиляція і кондиціювання компанії" Данфосс ТОВ" коментує: "Більшість встановлених в даний час в офісах кондиціонерів працюють в режимі "Включено/Виключено", тобто або на повну свою потужність, або просто "створюють вітер", не охолоджуючи повітря зовсім. У момент включення системи кондиціонування після тривалого простою це не має великого значення, і навіть є позитивним фактором, що дозволяє охолодити перегрітий приміщення в найкоротший час. Однак у режимі підтримки необхідної температури - основному режимі роботи системи кондиціонування - таке регулювання має суттєвий недолік. Проблема полягає в тому, що після включення кондиціонера на повну потужність, температура повітря на виході з нього на 5-10С нижче температури повітря в приміщенні, що обслуговується. А якщо режим підтримки заданої температури в приміщенні на рівні 20С, то температура на виході з кондиціонера буде приблизно 10-15С. Людині, що потрапила в цей момент під струмінь такого повітря буде вкрай некомфортно, існує ризик переохолодження.
Плавне пропорційне регулювання потужності кондиціонера, вироблене термостатом REPI, дозволяє вирішити цю проблему завдяки переходу від періодичного включення кондиціонера на повну потужність до його безперервної роботи на зниженій потужності. Таким чином, комфорт в приміщенні підтримується без незручності для людей, що потрапляють під потік повітря з кондиціонера, так як його температура вже невідчутно відрізняється від температури повітря в іншому приміщенні; при цьому зберігається можливість прискореного охолодження в момент старту системи".
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 6137
Теплоізоляція