Мінпаливенерго: За 7 місяців поточного року Україною протранспортовано на 22,4% більше газу, ніж за такий же період минулого року

Мінпаливенерго: За 7 місяців поточного року Україною протранспортовано на 22,4% більше газу, ніж за такий же період минулого року

За 7 місяців 2010 року територією України за оперативними даними протранспортовано (транзитом) 57,4 млрд. куб. м природного газу, що на 10,5 млрд. куб. м, або на 22,4% більше, ніж за 7 місяців 2009 року.

Як неодноразово заявляв Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, збільшення транзитного потенціалу України є пріоритетним завданням розвитку вітчизняного паливно-енергетичного комплексу. `Ми маємо докласти значних зусиль, щоб наша ГТС мала конкурентну перевагу та не залишилася порожньою`, - йшлося в заяві Юрій Бойка.

За словами Міністра, важливою в цьому аспекті є і якнайшвидша модернізація вітчизняної ГТС. `Безумовно, нові реалії, нові виклики та технології вимагають від нас технічної модернізації як лінійної частини (безпосередньо газопроводів), так і газоперекачувальних агрегатів`, - сказав Міністр. Юрій Бойко також зазначив, що вже цього року споживання паливного газу, який використовується для роботи газоперекачувальних агрегатів, буде зменшено з понад 6 до 3 – 5 млрд. кубометрів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4438
Aquatherm Kyiv 2024